SMINK

A munkám során többször tapasztalom, hogy sok tévhit kering az alapozás, az alapozó választás körül. Összegyűjtöttem 12 pontot amit mindenkinek érdemes tudni, még akkor is, ha csak ritkán sminkeli magát.

1. Alapozás előtt mindig alaposan tisztítsd meg a bőröd, és használj egy könnyed hidratáló krémet.

2. Nem kell megijedni, ha az alapozód nem tartalmaz fényvédő faktort. Egy valamire való nappali krém, minimum 15 SPF-el rendelkezik, tehát a krémed átveszi a védelmi szerepet.

3. A szemed köré soha ne használj alapozót! Kimondottan a szem alá gyártott korrektor javasolt erre az érzékeny területre!

4. Használj bázist az alapozás előtt, így egyenletesebb, ragyogóbb lesz a bőröd és tartósabb a sminked.

5. A könnyebb felvitel érdekében használj alapozó ecsetet!

6. Ha csak pár bőrhiba van az arcodon, akkor maradj a könnyed alapozóknál és csak a pöttyöket korrektorozd. Így sokkal természetesebb hatást érhetsz el!

7. Tévhit, hogy az egész arcot mattítani kell. Természetesen, ha extrán olajos a bőr, akkor indokolt lehet, egyébként elegendő csak a T zónában púderezni. Ne feledd az egészséges normál bőrnek is van egy pici fénye!

8. Az alapozód színét ne csak az arcod, hanem a nyakad és dekoltázsod színéhez is igazítsd. Ha úgy érzed, így túl világos a végeredmény, inkább használj bronzosítót. Soha ne egy sötétebb alapozó színnel próbáld elérni a nap barnította hatást!

9. Alapozás után mindig használj pirosítót, hogy visszaadd arcod üdeségét!

10. Tárold fejjel lefelé az alapozós üveget, hogy az utolsó cseppeket is kinyerhesd belőle. Ha műanyag tubusban van, okvetlenül vágd szét, mielőtt kidobnád. Figyeld meg, 1-2 sminkelésre valót még kinyerhetsz belőle.

11. Soha ne feküdj le aludni anélkül, hogy nem távolítottad el maradéktalanul a sminked!

12. Alapozó vásárlásnál érdemes megbízható márkát keresned. Bőröd minőségét nagyban befolyásolja, pláne mindennapos használatnál!

Oszd meg velem a véleményed!
Vissza a főoldalra