WHITE HENNA

Tegnap a Beauty Fórumon tartottam előadást, esküvői henna díszítés témában. Itt az ideje, hogy veletek is megosszam, miként tudtok olyan fehér hennát készíteni, ami nem mázolódik el, hovatovább nem pereg le pillanatok allatt, sőt mi több akár egész nap fent marad a bőrön. 

Vegyük sorra, hogy milyen alternatívák állnak rendelkezésünkre a fehér henna elkészítésére. Először is ott az öntapadós henna, pont olyan, mint amit arany színben is ismerünk, csak éppen fehér. Aztán lehetőségünk van saját magunk által megtervezett motívumot nyomda által megrendelni, és fehér színben, öntapadós lapra kinyomtatni, amit aztán ugyan úgy tudunk feltenni, mint az összes többi játék tetoválást . A harmadik lehetőség előre elkészített fehér henna festéket venni, de ezt nem ajánlom, mert általában ezek betöredeznek, lepotyognak viszonylag rövid időn belül. A lehető legjobb módszer, ha saját magunk keverjük ki a festéket, így igazán tartós eredményt tudunk elérni. 

Szükségünk lesz egy tölcsérre, amibe a festéket töltjük. Legjobb módszer egy vastagabb nylon bevásárló zacskóból (lehetőleg olyat válasszatok, ami még nincs rommá gyűrve) kb. 16x13 cm-es téglalapot vágni, és ezt úgy tölcsérré formálni, hogy a végén szinte még egy tűhegy se férjen be. Ha ez megvan, celluxszal ragasszátok össze, és kész is a tölcsér amibe a festék kerül. 

A festék: ¼ részvíz bázisú, krémes állagú testfesték, és ¾ rész gél állagú csillámragasztó. ezt egy kis tégelyben jól keverjétek össze és egy spatula segítségével helyezzétek a tölcsér belsejébe. A tölcsér végét alaposan zárjátok le celluxszal. Máris kész a festék, amivel kedvetekre alkothattok.

white henna

Vigyázat! Természetesen ennek a festéknek is van száradási ideje, de a jó hír az, hogy fel tudjátok gyorsítani, úgymond fixálni tudjátok az anyagot. Miután a festék már megszikkadt (bebőrösödött a felülete) babahintőporral célszerű leszórni a már megfestett felületet, és egy finom púder ecset segítségével le lehet törölni a felesleget. Így a festék egyrészről nem ragad, másrészről hamarabb megszilárdul a bőrön.

Lemosni babaolajos popsitörlő kendővel, vagy kétfázisú sminklemosóval javaslom (a lényeg, hogy olajos legyen a lemosó). Ha mégsem sikerülne maradéktalanul leszedni a bőrről, akkor a gyógyszertárakban kapható sebbenzin tuti, hogy nem hagy cserben a fehér henna lemosásában. 

A tegnapi workshop-ért külön köszönettel tartozom a fodrásznak Homolya Kittynek, aki maradéktalanul megvalósította a hajról való elképzelésem, gyönyörű modellemnek, Dömsödi Orsolyának, drága barátnőmnek Nemes Erikának a fotókért, és végül, de nem utolsó sorban a Fehér Szalonnak a csodaszép esküvői ruháért. 

Oszd meg velem a véleményed!
Vissza a főoldalra