TUTI TIPPEK

Ígértem nektek, hogy írok az alapozókról, korrektorokról és az alapozók alá kerülő bázis anyagokról. Napi szinten kértek tőlem tanácsot ez ügyben, ezért úgy döntöttöem, hogy ami hirtelen eszembejut azt leírom nektek, így nem kell teljesen tanácstalanul állnotok az üzletek polcai előtt. Remélem hasznotokra válik!

Hosszú ideje elmaradtam ezzel a bejegyzéssel, de megmondom őszintén nem biztos, hogy olyan nagyot fog durranni, mint ahogy várjátok, ugyanis alapozók tekintetében nem vagyok egy kísérletező típus, szeretek a jól bevált daraboknál maradni, melyek sosem hagytak még cserben. Természetesen a sztorihoz hozzá tartozik, hogy Magyarországon igen korlátozottak a lehetőségek, és az utazásaim során nem mindig a vásárolgatásra helyezem a hangsúlyt.

Korrektorok tekintetében már sokkal több termékről tudok beszámolni, de a bázisokból megint csak kevés kedvencem van.

Ne de vágjunk bele, kezdjük a bázisokkal! Mint tudjuk a bőrre kerülő bázisoknak rendkívül sok fajtája van, mindegyik mást hivatott szolgálni. Olajos, száraz, fakó, szolis, dohányzó, izzadásra hajlamos, pattanásos, ráncos stb…bőrproblémák javítására szolgálnak. Alapvetően érdemes szétválasztani őket. Három csoportot fogok létrehozni, és mellé írom a bázis nevét, így könnyen ki tudjátok választani melyik lesz számotokra a legmegfelelőbb.

1. Száraz, fakó, piros, dohányzó, szoláriumos, idős, izzadásra hajlamos, normál, kevésbé problémás bőrre: M.A.C. Skin Base

2. Olajos, problémás, egyenetlen felszínű: Smashbox Photo Finish

3. Rendkívül olajos, könnyen átfénylő bőr: Inglot Mattifying (sajnos ezt itthon nem forgalmazzák, bocsi)

Az alapozóknál nem fogok belemenni minden apró részletbe, így itt is inkább csoportokat hozok létre és mellé írom, amit tiszta szívvel ajánlok. Egyébként nagy híve vagyok a BB krémeknek is (színezett hidratálókrémek), mindennapi használatra elegendőnek tartom.

1. Minden bőrtípus: Bourjois Healty Mix

2. Olajos bőr (minden alapozót ledob): M.A.C. Pro Longwear, M.A.C. P+P BB Cream

3. Problémás bőr (heges, foltos, nehezen kendőzhető): M.A.C. StudioFix

4. Fakó, száraz, matt, élettelen bőr: Lancome  Teint Miracle , M.A.C. P+P BB Cram compact, Garnier BB Cream

Itt a lélnyeg, hogy ragyogást adó pigmentek legyenek az alapozóban. Ezt úgy tudjátok felismerni, hogy napfény felé fordítva szatén csillogása van az alapozónak! A saját (száraz) bőrömre ezeket szeretem használni, mert így egy üdébb, egészségesebb bőrképet érek el.

Biztosan sokan tudjátok, de azért leírom, hogy a korrektorokat két nagy csoportra lehet osztani, legalább is, most az egyszerűség kedvéért így kategorizálom.

A. A szem alá gyártott korrektorok.

B. A különböző bőrhibák korrigálására kifejlesztett anyagok.

Alapvető különbség, hogy a szem alá kimondottan vékony textúrájú, olyan anyagokat gyártanak, melyek pigmentjei 'kiütik' a szem alatt megjelenő nem kívánatos színeket, illetv ragyogást biztosítanak. A bőrhibák korrigálására gyártott anyagok textúrája sokkal vastagabb és jobban tapad a bőrön, alapvetően matt.

1. Szem alá gyártott korrektorok: Yves Saint Laurent Touche Eclat, M.A.C. P+P Bright Forecast, M.A.C. Pro Longwear, Rimmel Match Perfection, Bourjois Radiance Reveal, Bourjois Helathy Mix

2. Bőrhibák korrigálására: M.A.C.Pro Conceal and Correct Palette, Catrice Cover Stick, Catrice Allround

Kimondottan pattanásokra, melyek fertőtlenítő, nyugtató hatásúak: Bale Soft& Clear, GIGI Lipacid, The Body Shop Tea Tree

Záró mondatként csak annyi, hogy ha a legnagyobb prémium márkák üzleteiben keresgélünk egészen biztos, hogy nem fog csalódás érni bennünket. Pl : Dior, Lancome, Estée Lauder, Armani, Shiseido, Guerlain, Helena Rubinstein, YSL stb.

Oszd meg velem a véleményed!
Vissza a főoldalra