HIGHLIGHTER

Szinte minden nagy kozmetikai cégnek ott találhatjuk a kárcsonyi kollekciójában a csillogó- villogó highlightereket. Az elmúlt években kimondottan divatossá vált a különböző színárnyalatú, fénylő anyagok használata. Találkozhatunk vele krémes, olajos, púderes, stiftes, vagy akár ceruza kiszerelésben is. Azonban sokak számára máig nem tisztázott, hogy miért is jó nekünk a highlighterek használata és legfőképpen az, hogy hova helyezzük fel őket!

Az egészséges bőrnek van egy kis fénye, tehát ha highlightert helyezünk egy fakó arcra, annak hasonló csillogást tudunk kölcsönözni. Ezek a selymes anyagok visszaverik a fényt ezért azon felül, hogy az érintett területet kiemelik, egy bársonyosabb, simább textúrával látják el a bőrt. Mint minden más anyagnál amivel sminkelünk, itt is érvényes a mértékletesség elve. Ha finoman egy nagyon puha ecsettel, vagy akár az ujjbegyünkkel visszük fel az anyagot akkor egy üde, egészséges, és -ami egy bizonyos kor felett meglehetősen fontos- kevésbé ráncos bőrképet érhetünk el.

A highlighterekkel –mint ahogy azt a neve is sugallja- ki tudunk emelni különböző területeket az arcon. Például ha a kupidó- ívre teszünk fényes anyagot, akkor teltebb ajkak hatását kelthetjük. Ha a járomcsont felső részét festjük ki, akkor még a ráncocskákainkat is tudjuk palástolni. A belső szemzugba helyezve pedig ragyogó, igéző tekintetet érhetünk el vele.

Az alábbi képen berajzoltam, hogy a pirosítóhoz képest, merre érdemes felhelyezni a highlightert.highlight

 

Oszd meg velem a véleményed!
Vissza a főoldalra